blokken-klein

  • banner1
  • banner2

Grote Rekendag 2016

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! Het thema van deze editie is ‘Kijkje achter de code’ en sluit aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. De kinderen leren de kinderen o.a.:

– zoeken naar regelmaat en patronen;
– systematisch werken;
– maken en lezen van symbolische weergaven;
– interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal

Het doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk zoals u wel kunt zien op de foto's!

Lees meer

Paasontbijt

Het paasontbijt was in alle groepen een enorm succes!
Wat hebben we genoten van al het lekkers dat door de ouders meegegeven was en wat hadden de leerlingen het gezellig samen tijdens het ontbijt!

Lees meer

Ro-theater

Op de foto met een aantal spelers

Op maandag 21 maart zijn de groepen 7 naar het Ro-theater in Rotterdam geweest. Zij bezochten daar de muzikale theatervoorstelling “Never Nooit Niet”.
De voorstelling is een eigentijdse vertelling van Peter Pan en gaat over ruziënde piraten en strijdende bendes. Over ouders met stress en kinderen vol moed. Over feesten met vrienden, fantaseren met vliegstof en over Never-Nooit-Niet de kracht van je verbeelding verliezen!
Onze stagiaire, Gwen Lammens, speelt de rol van Wendy in de voorstelling, dat maakte het voor de kinderen nog leuker om te kijken.

Lees meer

Vreemde vogels

Vandaag hebben we vreemde vogels geboetseerd in groep 7A.
Als ze droog zijn gaan we ze ook nog mooi gekleurde veren geven.

Lees meer

Brainstormavond fusie

Donderdag 3 maart hadden we een avond met ouders en leerkrachten om samen na te denken over het rooster, de groepssamenstelling, de start van het nieuwe schooljaar, de voorbereiding in de laatste week, de veiligheid rondom de scholen, talentontwikkeling van kinderen.

Lees meer